marți, 5 iulie 2011

Rimel



Folosit pentru a oferi mister si fantezie privirii, rimelul este cel mai cunoscut produs de machiaj, alaturi de ruj. Chiar daca este de baza, rimelul ne joaca uneori feste: curge, se usuca, ne incarca prea mult genele. Elementul cel mai important cand este vorba de rimel, este periuta.
Desi ne-am obisnuit sa-i spunem „rimel”, termenul corect este „mascara” care provine din italiana si inseamna masca. Desi nu este politically correct, o sa-l numesc in continuare „rimel”.
Cine a inventat Rimelul
Rimelul a devenit celebru in 1915, cand chimistul T.L.Williams a observat ca sora mai mica isi punea pe gene un amestec de praf de carbune si vaselina, ca sa le faca sa para mai sanatoase si mai frumoase.
rimel-reclama-vintage2Williams s-a apucat sa comercializeze noul produs prin posta si asa a luat nastere compania de cosmetice Maybelline.
Numele brandului este o combinatie intre numele surorii lui Williams si vaselina, ingredientul de baza al produsului. Nu intamplator se spune ca rimelurile Maybelline sunt cele mai bune din lume.
Primele prototipuri de rimel erau compacte, Max Factor fiind firma care a creat rimelul in tub.
Rimel FAQ
  • Sa-mi dau si genele de jos cu rimel?
Daca genele inferioare se dau sau nu cu rimel, este un subiect aprins printre make-up artisti. Unii sustin ca aplicarea rimelului si pe genele de jos deschide foarte mult privirea in timp ce altii sunt de parere ca imbatraneste si da un aspect incarcat genelor. Cea mai buna solutie este cea de mijloc. Daca ti-ai conturat si pleoapa inferioara cu creion dermatograf sau fard de pleoape atunci este natural sa-ti rimelezi si genele de jos.
  • Cum sa nu-mi mai curga rimelul?
Daca rimelul se intinde, fie produsul nu este de calitate fie ai ochii sensibili, care lacrimeaza usor si ai nevoie de un rimel rezistent la apa. Acest gen de rimel are un singur defect: Este foarte rezistent si nu o sa-l poti inlatura decat cu un demachiant special pentru produsele waterproof.
Un alt truc la care poti sa apelzi pentru a mari rezistenta rimelului este sa-ti dai genele cu putina pudra inainte de a-ti da primul strat de mascara.
  • La ce sa ma uit cand imi aleg rimelul?rimel-periuta
Daca de formula chimica nu prea poti sa-ti dai seama cand cumperi un rimel, periuta o poti observa cu usurinta.
Daca are perii fini si mai rari, este un rimel pentru alungire, care sunt si mai naturale ca efect.
Cand periuta este foarte voluminoasa si deasa este clar ca ai de a face cu un rimel pentru volum care incarca foarte mult genele.
Nu te pacali cu modele de periute curbate! Mai usor ajungi in coltul ochiului cu o periuta normala.
In privinta compozitiei, cele mai bune sunt mascara care contin polimeri sau vitamina B5 (in compozitia lor, ingrediente care au grija de genele tale.
  • Rimelul strica genele?
Dupa cum ai observat si tu uneori mai genele mai au obiceiul sa cada. Uneori se refac, alteori nu. Pricina caderii genelor este fie o anumita carenta alimentara fie igiena necorespunzatoare.
Rimelul nu dauneaza grav sanatatii daca te demachiezi constiincios, in fiecare seara.
Un alt lucru important pe care trebuie sa-l stii este ca rimelul nu se imprumuta. Odata desfacut, tubul de mascara nu dureaza mai mult de doua-trei luni.
Ca sa eviti introducerea aerului care poate contine bacterii nocive, nu freca periuta de tubul de rimel.
  • Cum fac rimelul sa reziste?
Nu turna ulei de ricin in tubul de rimel. Nu vei face altceva decat sa-i strici formula. Daca vrei sa-l faci mai fluid, scufunda usor tubul intr-un vas cu apa fierbinte. Evident, apa nu trebuie sa patrunda in tub.
Mascara Astor 3-Style Mascara Waterproof – Astor – 33 lei
Max Factor Masterpiece- 36.39 lei
Mascara Define a Lash Volume – Maybelline-29 lei
Mascara Double Extension Carbon Black – L’Oreal cu Ceramida R si Pro-Vitamina B5- 54.49 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu